Κάθε χρόνο ο Οκτώβρης μας έρχεται φορτωμένος Ιστορία και μνήμες. Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λευκώνα Σερρών, αποτίσαμε φόρο τιμής  και φέτος, 83 χρόνια μετά, στην  ιστορική  επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν η πατρίδα μας ύψωσε το ανάστημά της και είπε το ηρωικό  «ΟΧΙ» στον επίδοξο εισβολέα και αποτέλεσε ένα ανυπέρβλητο  παράδειγμα ηρωισμού, αυτοθυσίας και πηγή έμπνευσης. Οι πρόγονοί μας πρόταξαν το συλλογικό συμφέρον και έθεσαν με αυταπάρνηση τον εαυτό τους στη διάθεση της πατρίδας, με σκοπό την προάσπιση της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Οι μαθητές μας μέσα από κατάλληλα διαμορφωμένο οπτικοακουστικό  υλικό μυήθηκαν στο μεγαλείο του’40, στις θυσίες και τον ηρωισμό των προγόνων μας, χάρη στους οποίους σήμερα απολαμβάνουμε τα αγαθά της ελευθερίας και ιστορική συνέχεια ως έθνος. Έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο Ολοκαύτωμα των Κερδυλίων , μια σελίδα γεμάτη δάκρυα,πόνο, αίμα και ξεριζωμό που άφησε ανεξίτηλα τα ίχνη της στη συνείδηση των ανθρώπων που τα βίωσαν.

Στη συνέχεια έγινε η παράδοση της σημαίας για την παρέλαση και  επιδόθηκαν βραβεία και αριστεία στις μαθήτριες και τους μαθητές που πρώτευσαν και αρίστευσαν την περσινή σχολική χρονιά 2021-22.

Η εποποιία του ’40 μας δείχνει το δρόμο για να αντλήσουμε σήμερα στους δύσκολους  καιρούς που διανύουμε,δύναμη, αποφασιστικότητα και αισιοδοξία για το μέλλον.

Ανδρείοι σεις που πολεμήσατε και πέσατε ευκλεώς ,όταν θέλουν οι Έλληνες να καυχηθούνε: Τέτοιους βγάζει το Έθνος μας θα λένε και έτσι θαυμάσιος  θα είναι ο έπαινός σας.

Τιμή και Δόξα στους νεκρούς μας!

Τιμή και Δόξα στους αγωνιστές της Λευτεριάς!