Είμαστε ενθουσιασμένοι που για άλλη μια χρονιά το σχολείο μας συμμετέχει στο πρόγραμμα eTwinning καθώς, μέσω αυτής της πλατφόρμας, έχουμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε με σχολεία από όλη την Ευρώπη και να εμπλακούμε σε διασκεδαστικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Φέτος, σας παρουσιάζουμε το πρόγραμμά μας FOOD4U. Αυτή η πρωτοβουλία έχει σχεδιαστεί στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών για να ενώσει σχολεία από διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Ουγγαρία, Γεωργία, Τουρκία, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Γαλλική Γουιάνα) με στόχο την προώθηση της υγιεινής διατροφής, της βιωσιμότητας και της πολιτιστικής ανταλλαγής.

Σκοπός μας είναι να μελετήσουμε τον πλούτο των θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων που περιέχονται στη διατροφή μας, αναγνωρίζοντας πόσο στενά συνδέεται η φυσική και ψυχική μας υγεία με τις διατροφικές επιλογές μας. Επιθυμούμε επίσης να ανακαλύψουμε την πολιτιστική κληρονομιά μας μέσω των παραδοσιακών πιάτων, ενώ ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στις σύγχρονες διατροφικές λύσεις που είναι ζωτικές για την αντιμετώπιση των προκλήσεων του 21ου αιώνα. Το έργο μας θα μας δώσει την ευκαιρία να εξερευνήσουμε τα τοπικά και εποχιακά τρόφιμα, αναγνωρίζοντας τον ρόλο τους στην προώθηση της προσωπικής ευημερίας και της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας. Παράλληλα με την εξερεύνηση νέων γνώσεων και… γεύσεων, μέσω του FOOD4U, οι μαθητές μας θα αναπτύξουν δεξιότητες επικοινωνίας, συνεργασίας και πολυπολιτισμικής κατανόησης.

Σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε την πορεία μας στο πρόγραμμα FOOD4U μέσω αυτής της ιστοσελίδας αλλά και των σελίδων μας στο Facebook @FOOD4Uetwinningκαι στο Instagram@food4u_etwinning, όπου μοιραζόμαστε φωτογραφίες από τις δραστηριότητες και τις εμπειρίες μας. Μείνετε συντονισμένοι!

Introductions
Online Meeting